Slijtvastheid RVS | Stainihard®

Onderdeel van Aalberts

Stainihard® is een uniek en door Aalberts Surface technologies Eindhoven B.V. geregistreerd handels- merk. Aalberts Surface technologies maakt deel uit van wereldwijd industrieel specialist Aalberts N.V. Er werken ruim 14.000 mensen voor Aalberts in meer dan 50 landen.

slijtvastheid RVS: duurzame prestaties met het Stainihard®-proces

In de wereld van materialen voor machinebouw en componenten speelt slijtvastheid bij RVS een cruciale rol. Roestvast staal (RVS) en staal worden vaak met elkaar vergeleken vanwege hun vergelijkbare eigenschappen, maar het is op het gebied van slijtvastheid dat ze aanzienlijk verschillen. Dit artikel gaat niet alleen over slijtvastheid in RVS, maar werpt ook een gedetailleerde blik op waarom Aalberts Surface Technologies, met zijn innovatieve Stainihard®-proces, de ideale partner is voor duurzame en hoogwaardige prestaties.

wat is slijtvastheid RVS?

Slijtvastheid in RVS is de capaciteit van dit materiaal om weerstand te bieden tegen slijtage en abrasie, wat van vitaal belang is voor bewegende onderdelen in machines en toepassingen met frequente bewegingen.

verschil tussen RVS en staal:

Hoewel RVS en staal vergelijkbare eigenschappen hebben, variëren ze sterk in slijtvastheid. RVS, bekend om zijn corrosiebestendigheid, heeft echter zijn eigen uitdagingen met betrekking tot slijtvastheid. In de wereld van slijtvaste materialen blijkt het niet alleen een vergelijking tussen RVS en staal te zijn, maar een zoektocht naar de ideale balans tussen duurzaamheid en corrosiebestendigheid. Deze balans weet Aalberts Surface Technologies met succes te handhaven met geavanceerde technologie en processen.

toepassingen en mogelijkheden

De toepassingen van RVS zijn breed, maar er zijn situaties waarin slijtage een uitdaging vormt. Het Stainihard®-proces speelt hier een cruciale rol. Het proces vormt een mijlpaal op het gebied van slijtvastheid. Dit proces leidt niet alleen tot een aanzienlijke verbetering van de slijtbestendigheid en vermoeiingssterkte, maar gaat ook “vreten” tegen. Belangrijk is dat dit alles wordt bereikt zonder concessies te doen aan de corrosiebestendigheid, en in sommige gevallen kan deze zelfs verbeteren.

Een opmerkelijk voorbeeld van de relevantie van slijtvast RVS is te vinden in de voedselverwerkende industrie. Hier, waar bewegende onderdelen vaak slijtage ondergaan, beïnvloedt dit de standtijd van machines. Stainihard® beperkt niet alleen de slijtage van machinedelen, maar verlengt ook de levensduur van de machine en vergemakkelijkt het reinigingsproces. Denk aan assen, aandrijfdelen, klep- en pomponderdelen, afsluiters, plunjers en geleidingen, die allemaal baat hebben bij dit geavanceerde proces.

voor wie is slijtvast RVS bedoeld en wat levert het op?

In de zoektocht naar duurzame prestaties en slijtvastheid in RVS is Aalberts Surface Technologies met zijn innovatieve Stainihard®-proces een voorloper in de industrie. Het verenigt verbeterde eigenschappen met het behoud van corrosiebestendigheid, wat van vitaal belang is in diverse toepassingen. Slijtvast RVS biedt aanzienlijke voordelen voor o.a.  managers in R&D en onderhoud, ontwikkelaars en inkoop binnen de RVS-machinebouw en componenten toelevering. De verlengde levensduur van machines en verminderde slijtage resulteren in kostenefficiëntie, een aspect dat van vitaal belang is in elke industrie.

voor- en nadelen van slijtvastheid van RVS:

Eén van de belangrijkste voordelen van slijtvast RVS is de taaiheid en bestendigheid tegen zeer lage temperaturen. Dit maakt het ideaal voor toepassingen waarbij duurzaamheid onder uitdagende omstandigheden cruciaal is. Aan de andere kant moet echter worden opgemerkt dat RVS sneller slijt in vergelijking met sommige andere materialen.

daarom kiest u voor Aalberts Surface Technologie:

  1. Specialisatie: Wij zijn de specialist in oppervlakte- en warmtebehandelingen.
  2. Uniek proces: Ons proces combineert verbeterde eigenschappen met behoud van corrosiebestendigheid.
  3. Altijd het beste team: Een toegewijd team van engineers staat klaar voor klantenondersteuning en projectbegeleiding.

veelgestelde vragen over slijtvastheid van RVS:

Hoewel roestvast staal (RVS) bekend staat om zijn corrosiebestendigheid en taaiheid, is het niet van nature slijtvast. Austenitisch roestvast staal heeft een relatief lage hardheid en is gevoelig voor vreten ( koud lassen). Het vertoont daarom beperkte slijtbestendigheid.

Over het algemeen wordt RVS gekenmerkt door een matige slijtvastheid en tribologische eigenschappen. De selectie van RVS is vaak gebaseerd op de noodzaak van corrosiebestendigheid in plaats van op slijtbestendigheid.

Aisi 316L roestvast staal vertoont over het algemeen een lagere slijtbestendigheid, vooral wanneer de slijtage wordt gedomineerd door abrasie. Het Stainihard®-proces is een effectieve manier om de slijtbestendigheid van 316L roestvast staal te verhogen zonder afbreuk te doen aan andere essentiële eigenschappen.

Slijtage bij RVS kan effectief worden tegengegaan door geavanceerde processen zoals Stainihard® toe te passen, die de slijtbestendigheid aanzienlijk verbeteren zonder afbreuk te doen aan andere essentiële eigenschappen.Het is een bewezen methode om de duurzaamheid van RVS te verbeteren en slijtage te minimaliseren.

De standtijd van RVS in machines kan worden verlengd door gebruik te maken van behandelingen zoals Stainihard®. Dit geavanceerde proces verbetert niet alleen de slijtbestendigheid van RVS, maar verlengt ook de levensduur van machinedelen, wat resulteert in minder frequent onderhoud en lagere operationele kosten.

neem contact op en verbeter de slijtvastheid van RVS

Benieuwd hoe Stainihard® de slijtvastheid van RVS kan verbeteren voor uw specifieke toepassing? Neem vandaag nog contact op met Aalberts Surface Technologies voor deskundig advies en op maat gemaakte oplossingen. Verhoog de duurzaamheid van uw machines en minimaliseer slijtage.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

adresgegevens

Aalberts Surface Technologies Eindhoven B.V.
Achtseweg Noord 3 / 5651 GG Eindhoven / The Netherlands

T +31 (0)40 266 3000

M info.eindhoven-heat@aalberts-st.com

Scroll naar boven